Mājas lapa: http://www.rpiva.lv/

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija ir valsts augstskola, kuras galvenais mērķis ir dot iespēju studentiem iegūt augstāko profesionālo un akadēmisko izglītību pedagoģijas, psiholoģijas, sabiedrisko attiecību, karjeras konsultēšanas, komercdarbības un vadības jomā, gatavību motivētai profesionālai darbībai un nepārtrauktai pašattīstībai. Katras studiju programmas pamatā ir inteliģence, kompetence un profesionalitāte.

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Vides speciālisti aicina jauniešus apgūt bioloģiju un dabaszinības
Publicēts 30. jūlijā, 2010.
Vides jautājumi nākotnē noteikti būs viena no aktuālākajām izpētes un izglītības jomām, tādēļ vides speciālisti Latvijā aicina jauniešus savu profesiju saistīt tieši ar dabas aizsardzības jautājumiem.

Dabas draugs Ingmārs Līdaka norāda, ka vienu no šādām perspektīvām profesijām piedāvā Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija (RPIVA) studiju programmā Vidējās izglītības bioloģijas skolotājs un pamatizglītības dabaszinību skolotājs.

Kā norāda Ingmārs Līdaka, “globālo pārmaiņu process, bioloģiskās daudzveidības samazināšanās, konkrētu apdraudētu sugu aizsardzība šobrīd ir visas pasaules un jo sevišķi Eiropas rūpju lokā. Šobrīd par prioritāti ir kļuvusi ilgtspējīga attīstība, kas nav iedomājama bez kvalitatīvām zināšanām par vidi un dabu.”

“RPIVA nodrošina mūsdienīgu izglītību, kas ļaus strādāt ne tikai skolā, bet arī vides tūrisma nozarē, vides institūcijās Latvijā un Eiropā, kur vides aizsardzības joma prasa arvien jaunus speciālistus,” atzīst Ingmārs Līdaka.

Šogad atbilstoši pieprasījumam RPIVA par prioritāru noteikusi studiju programmu “Vidējās izglītības bioloģijas skolotājs un pamatizglītības dabaszinību skolotājs”. “Šādi skolotāji ir ļoti vajadzīgi paplašinātā profila dēļ. Šīs programmas studentiem RPIVA garantē no valsts budžeta finansētas pilna laika studiju vietas un kvalitatīvas studiju iespējas, jo RPIVA strādā dabaszinību profesoru komanda, kuru papildina pedagoģijas un psiholoģijas speciālisti. Konkursa kārtībā saņemts finansējums ERAF projektā, tādēļ šiem studentiem būs augstas kvalitātes studiju vide,” norāda RPIVA uzņemšanas komisijas vadītāja Gunita Aldiņa.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: