Mājas lapa: http://www.rpiva.lv/

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija ir valsts augstskola, kuras galvenais mērķis ir dot iespēju studentiem iegūt augstāko profesionālo un akadēmisko izglītību pedagoģijas, psiholoģijas, sabiedrisko attiecību, karjeras konsultēšanas, komercdarbības un vadības jomā, gatavību motivētai profesionālai darbībai un nepārtrauktai pašattīstībai. Katras studiju programmas pamatā ir inteliģence, kompetence un profesionalitāte.

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Studenti izvēlas studēt reģionos, veicinot to attīstību
Publicēts 27. jūnijā, 2011.
Kā liecina Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) dati, šogad pieaudzis to studentu skaits, kas vēlas studēt kādā no deviņām RPIVA filiālēm, pamatojot to ar vēlmi atrasties tuvāk mājām un ģimenei, ietaupīt līdzekļus un darboties savā novadā arī pēc studiju beigšanas.

 

Kā galvenie iemesli, par labu studijām reģionos, tiek minēti gan iespēja mācības apvienot ar jau esošu darbu, gan arī būt kopā ar savu ģimeni. Tāpat par samērā nozīmīgu faktoru tiek uzskatīta nevēlēšanās dzīvot galvaspilsētā. Parasti tas tiek skaidrots kā vēlēšanās dzīvot dabiskākā, personiskākā vidē, kāda ir mazpilsēta vai arī tam ir tieša saistība ar naudas līdzekļu ekonomiju. Izvēloties studēt tuvu mājām, nav jātērē līdzekļi par transportu, naktsmāju īri un dzīvi Rīgā. 

“Lai gan katru gadu ir liels studentu skaits, kas izvēlas studēt RPIVA reģionālajās filiālēs, taču šogad studētgribētāju skaits ir īpaši pieaudzis. Manuprāt, šāda vēlēšanās, kā studēt tuvāk mājām, tiek izteikta tāpēc, ka Rīgā ir daudz ātrāka un saspringtāka ikdiena, nekā reģionos. Studētgribētāju pieaugums liecina arī par to, ka Latvija attīstībā nav apstājusies un cilvēki vēl vairāk grib izglītoties, parādīt sevi darba tirgū kā zinošus speciālistus,” atzīst RPIVA uzņemšanas komisijas vadītāja Gunita Aldiņa.

RPIVA arī šobrīd piedāvā studiju iespējas deviņās reģionālajās filiālēs: Alūksnē, Bauskā, Cēsīs, Jēkabpilī, Kuldīgā, Liepājā, Madonā, Tukumā un Ventspilī. 

Gunita Aldiņa tāpat arī norāda, ka tendence jauniešiem turpināt mācības savā reģionā palīdz attīstīt ne tikai Rīgu, bet arī citus Latvijas novadus, dodot iespēju izglītotiem cilvēkiem palikt savā pilsēta, strādāt, veidot savu uzņēmumu vai citādi sniegt ieguldījumu reģiona attīstībā.

Papildus informāciju par studijām RPIVA iespējams iegūt, zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80002002, kas darbojas katru darba dienu no plkst. 9:00 līdz 17:00, sniedzot atbildes uz visdažādākajiem interesentu jautājumiem par studijām RPIVA.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: