Mājas lapa: http://www.rpiva.lv/

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija ir valsts augstskola, kuras galvenais mērķis ir dot iespēju studentiem iegūt augstāko profesionālo un akadēmisko izglītību pedagoģijas, psiholoģijas, sabiedrisko attiecību, karjeras konsultēšanas, komercdarbības un vadības jomā, gatavību motivētai profesionālai darbībai un nepārtrauktai pašattīstībai. Katras studiju programmas pamatā ir inteliģence, kompetence un profesionalitāte.

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
RPIVA organizē konferenci “Vecāki izglītības sistēmā”
Publicēts 10. janvārī, 2012.
Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā (RPIVA) šī gada 28. janvārī plkst. 11:00 notiks tematiskā konference “Vecāki izglītības sistēmā”. Tās ietvaros vecāki, vispārizglītojošo skolu pārstāvji un citi interesenti diskutēs par ģimenes un skolas sadarbību izglītības procesā.

Diskusiju mērķis ir vecāku un skolas sadarbības iespējas saistībā ar izglītības saturu, pēctecību un vadību. Konferencē aicināti piedalīties Vecāku padomju un apvienību pārstāvji, vispārizglītojošo skolu direktoru vietnieki audzināšanas darbā un visi interesenti.

Bieži vien informatīvajā vidē izskan kritika izglītības sistēmai, norādot uz dažādiem neatrisinātiem jautājumiem un nepilnībām. Nereti problēma slēpjas nepietiekamā ģimenes un skolas sadarbībā. Vecāki audzināšanas pienākumus pilnībā uztic skolām, savukārt, skolotāji neuzņemas nekādu atbildību par bērnu vai jaunieti, kad tas atstājis skolas telpas.

Lai veicinātu vecāku un skolas sadarbību un informētu bērnu, jauniešu vecākus par iesaistīšanās iespējām un nozīmību, kā arī diskutētu par vecāku un skolas lomu kopējā bērnu attīstībā un izglītībā, RPIVA aicina vecākus, administrācijas pārstāvjus un skolas uz konferenci. RPIVA nodarbojas ar pedagogu sagatavošanu un, aktualizējot izglītības novitātes, jūtas atbildīgi par izglītības sistēmas pilnveidi. Viena no aktualitātēm ir vecāku iesaistīšanās bērna izglītībā.

“Konferences “Vecāki izglītības sistēmā” rezultāti un apkopotie ieteikumi varētu būt pamats detalizētam pētījumam par vecāku un skolas sadarbības problēmām un piedāvātajiem risinājumu variantiem,” norāda viena no konferences organizatorēm Dr.paed, prof. Maruta Sīle.

Konferences darba plānu un dalībnieka anketu iespējams atrast RPIVA interneta mājas lapā: http://www.rpiva.lv/index.php?mh=akt_akt&id=1524. Lūgums reģistrēties līdz 20.01.2012.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: