Mājas lapa: http://www.rpiva.lv/

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija ir valsts augstskola, kuras galvenais mērķis ir dot iespēju studentiem iegūt augstāko profesionālo un akadēmisko izglītību pedagoģijas, psiholoģijas, sabiedrisko attiecību, karjeras konsultēšanas, komercdarbības un vadības jomā, gatavību motivētai profesionālai darbībai un nepārtrauktai pašattīstībai. Katras studiju programmas pamatā ir inteliģence, kompetence un profesionalitāte.

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Pieaudzis studentu skaits, kas izvēlas studēt reģionos
Publicēts 30. novembrī, 2010.
Kā rāda interese, ko studēt gribētāji izrādījuši par ziemas uzņemšanas noteikumiem Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā (RPIVA), arvien vairāk Latvijas iedzīvotāji vēlas studēt reģionos, tādējādi ietaupot līdzekļus un saistot savu nākotni ar dzīvi konkrētajā reģionā.

Iemesli par labu studijām reģionos tiek minēti tādi, kā iespēja mācības apvienot ar jau esošu darbu un ģimeni. Tāpat par nozīmīgu faktoru tiek uzskatīta nevēlēšanās dzīvot galvaspilsētā. Tas tiek skaidrots divējādi. Pirmkārt, tā ir vēlēšanās dzīvot dabiskākā, personiskāka vidē, kāda ir mazpilsēta. Otrkārt, tas ir saistīts ar līdzekļu ekonomiju. Izvēloties studēt tuvu mājām, nav jātērē līdzekļi par naktsmāju īri un dzīvi Rīgā. 

“Arvien pieaugošu interese par studijām reģionos novērojām jau septembrī un to redzam arī tagad – pirms ziemas uzņemšanas sākuma. Manuprāt, šāda sabiedrības domas maiņa par to, ka studēt reģionos ir izdevīgi, ir ļoti apsveicami. Tas dod cerību, ka jauni, labi izglītoti cilvēki paliks sava dzimtajā pusē arī pēc studiju beigšanas,” norāda  RPIVA uzņemšanas komisijas vadītāja Gunita Aldiņa.

RPIVA šobrīd piedāvā studiju iespējas deviņās reģionālajās filiālēs: Alūksnē, Bauskā, Cēsīs, Jēkabpilī, Kuldīgā, Liepājā, Madonā, Tukumā un Ventspilī. 

“Par labu studijām Tukumā izlēmu tieši mazpilsētas vilinājuma dēļ. Uzskatu, ka Latvijā ir daudz pilsētas, kurām ir potenciāls attīstīties, piesaistīt investīcijas un tūristus, taču nepieciešami cilvēki, kas rada idejas un tās realizē. Studējot RPIVA reģionālajā filiālē ļauj man izpausties – ir vieglāk savas idejas realizēt dzīvē un saskatīt to nākotnes perspektīvas, kas tādā lielā pilsēta, kā Rīga nereti nav iespējams,” savu izvēli studēt RPIVA Tukuma filiālē skaidro studente Žanna Makšima.

RPIVA ziemas uzņemšana norisināsies laikā no 3. līdz 14. janvārim. “Jau tagad privātpersonas un uzņēmumi izrāda interesi par iespējām papildināt savas zināšanas un izglītot darbiniekus. Prieks, ka daudzi šo ekonomiski smago laiku izmanto, lai celtu izglītības līmeni, jo tas dos atspaidu nākotnē,” piebilst Gunita Aldiņa. 

Komentāri (1)
Zandis: Šokējoši!
30/11/2010 16:18
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: