Mājas lapa: http://www.rpiva.lv/

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija ir valsts augstskola, kuras galvenais mērķis ir dot iespēju studentiem iegūt augstāko profesionālo un akadēmisko izglītību pedagoģijas, psiholoģijas, sabiedrisko attiecību, karjeras konsultēšanas, komercdarbības un vadības jomā, gatavību motivētai profesionālai darbībai un nepārtrauktai pašattīstībai. Katras studiju programmas pamatā ir inteliģence, kompetence un profesionalitāte.

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Brīvās studiju budžeta vietas gaidīs studentus tikai līdz 9. augustam (VIDEO)
Publicēts 6. augustā, 2010.
Kā liecina Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) dati, šogad potenciālie studenti vairāk ka iepriekš interesējas par iespēju studēt valsts apmaksātās studiju programmās.

Šobrīd ir aizņemtas gandrīz visas budžeta vietas, bet lielāko uzmanību piesaistījusi tieši studiju programma “Vidējās izglītības bioloģijas skolotājs un pamatizglītības dabaszinību skolotājs”, kur gan vēl ir atlikušas dažas brīvas budžeta vietas.

Vēl uz budžeta vietām var pretendēt studiju programmās: Pirmsskolas izglītības skolotājs, Izglītības darba vadītājs un viena mācību priekšmeta skolotājs, Deju un ritmikas skolotājs un Mūzikas skolotājs.

“Runājot tieši par bioloģijas un dabaszinātņu skolotāja profesiju, jāsaka, ka šādi skolotāji ir ļoti vajadzīgi paplašinātā profila dēļ. Šīs programmas studentiem RPIVA garantē no valsts budžeta finansētas pilna laika studiju vietas un kvalitatīvas studiju iespējas, jo RPIVA strādā dabaszinību profesoru komanda, kuru papildina pedagoģijas un psiholoģijas speciālisti. Konkursa kārtībā saņemts finansējums ERAF projektā, tādēļ šiem studentiem būs augstas kvalitātes studiju vide. Un Rīgā būs pieejamas arī nepilna laika studijas,” stāsta RPIVA uzņemšanas nodaļas vadītāja Gunita Aldiņa.

Lai pretendētu uz budžeta vietām, dokumentus RPIVA nepieciešams iesniegt līdz 9. augusta plkst. 17:00

Kā galvenos iemeslus, kādēļ vidusskolu beigušajiem interesē pedagoga profesija, iespējams minēt bezmaksas augstākās izglītības studiju iespējas – pieejamas daudz valsts budžeta finansētas studiju vietas. Tāpat studenti sapratuši, ka skolotāja profesija var noderēt, strādājot ne tikai skolā, bet arī privātajās mācību iestādēs, vadot kursus specialitātē vai pasniedzot privatstundas. Ar skolotāja profesiju paveras plašs darbības lauks un arī darba devēji jaunos speciālistus novērtē.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: